HTML

Dumcsizzunk Halásztelekről! Kendőzetlenül.

Nekünk Halásztelek az otthonunk. Szeretnénk ha szebb, és tisztább lenne. Mindenféle értelemben. Olyan kisváros, ahol jól érezheti magát mindenki.

Halásztelken nincs olyan hivatalos fórum, ahol elmondhatnánk azt, mit szeretnénk, vagy mi az ami nem tetszik, a polgármestert és mszp-s társait legkevésbé érdekli, mi történik az itt lakókkal.

Az önkormányzat cenzúrázta a fórumot, tisztán látszik a szocialisták nem szeretik a kérdezősködőket és a bírálókat.

Ezen a blogon, bizony elmondjuk a véleményünket -Önök is megtehetik.

Elérhetőségünk:

Levélküldés itt

Ez egy szimpatikus oldal

Halásztelekma honlapja!


Friss topikok

  • Lárifári: @12341234: Üdvözlöm! Tudja úgy van ez valahogy, hogy otthon is elkelne egy-két új holmi. Vennék e... (2009.07.31. 00:02) Halásztelek eladósodik
  • néma: Nagyon szomorú hír, Mi is dolgoztunk együtt valamikor, még az AMK létrehozásánál. Emlékét szeretet... (2009.05.17. 17:15) Az egyenlőbbek parkolói
  • Ipa: Maszop beszél a gyűlöletbeszéd ellen, íme a részlet a nótájukból: "A közjó alkotói lettünk – hát v... (2009.04.07. 13:44) Valódi retró buli – MSZP kongresszus
  • Lárifári: Szia! Manapság, ha a "jóreggelt" politikusi szájból érkezik, a mögöttes szándékot keressük. Vallju... (2009.03.22. 13:18) Lemondott Gyurcsány - vagy amit akartok.
  • Ajtony: Sziasztok! Ismerem a két körzeti rendőrt, szerintem rendes srácok. Úgy gondolom, hogy több megbecs... (2009.03.14. 21:46) Halásztelki Hírmondó – rúgjunk a rendőrbe mi is! II.
  • elqurtuk: TPÚ: Szentgyörgyi József (Tisztelt Polgármester Úr) (2008.12.09. 22:01) Karácsony 2008
  • elqurtuk: háááát, az elképzelés jó, elképesztő hírszerkesztési, szemantikai és egyéb hibákkal. De hogy ne cs... (2008.12.08. 16:55) Új kistérségi hírportál
  • Ajtony: Üdvözlet Mindenkinek! Azt gondolom, hogy a közbiztonság rajtunk is múlik. Polgárőrség van, jelentk... (2008.12.05. 09:36) Rettegés helyett cselekvés

Linkblog

Gerincút fórum – Halásztelek

2008.12.02. 11:10 Lárifári

 

Szokás szerint majdnem kudarc.

 

Résztvevők elmondása alapján: alig negyvenen voltak kíváncsiak a közlekedési gondokról tartott előadásnak és lakossági fórumnak. Ami még megdöbbentőbb, még a helyi képviselők közül is mindössze hárman vettek részt a rendezvényen – a moderátori szerepet betöltő Sípos Tibor (helyi Fidesz elnök), Lengyel Izabella (Fidesz) és a független alpolgármester asszony, Török Istvánné.

 

- úgy látszik, a többiek „fontos közügyeket” intéztek éppen -

 

Vagy nagy ívben tesznek a választóikra.

 

Polgármesterből jó volt a felhozatal – Hoffmann Pál (Fidesz) eljött Tökölről, Szabó József (Fidesz) előadóként érkezett Szigetszentmiklósról, és Szentgyörgyi József (MSZP) is átsétált szemben levő hivatalából.

 

- Ők legalább megmutatták magukat -

 

A lényegre térve: lesz gerincút! A NIF ZRt-től érkezett előadó beszámolója szerint 2009 késő őszén kezdődik az építés, és 2010 év végére már suhanhat is a kocsisor az új úton. Jelenleg készül a kivitelezési terv. Folyik a területvásárlás és a kisajátítás.

 

- jó úton az út -

 

A lakosság kérdezett: ebből kiemelhető és válasz nélkül maradt észrevétel – az amúgy is zsúfolt szigetszentmiklósi M0 csatlakozáshoz érkező gerincút, csak a dugóval végződő utak számát növeli. Csak remélni merjük

 

- nem lesz igazuk a pesszimistáknak -

 

Igazi soviniszta javaslatként (viccnek is rossz) felmerült – korlátozzuk a tököliek és szigetszentmiklósiak közlekedését – lámpákkal lassítsuk a Halásztelken (csak át) haladók közlekedését. Ez majdnem kiverte a biztosítékot Tököl és Szigetszentmiklós polgármesterénél. Igazuk van. Ők sem hisztiznek a miklósi üdülősoron vágtató halásztelkiek miatt, pedig gondolom

 

- ott mi, halásztelkiek vagyunk nemkívánatos vendégek -

 

Hoffmann Pál bírálta az agresszív belterületbe vonásokat. Annyi volt zavaró a megjegyzésében, hogy elfelejtette –

 

Tököl a 80-as évek óta majd háromszorosára (4500-ró 11000 fölé emelkedett a lélekszám)

Szigetszentmiklós inkább a négyszeresére (10000 körüliről 40000-re)

Szigethalom pedig lassan eléri a 18000-es lakosságszámot, ezzel több, mint négyszeresére nőtt (80 körül ott is 4500-an laktak).

Halásztelek csak megduplázódott (4500-ról 9000-re)

 

Annyiban igazat adok Hoffmann Pálnak, hogy sürgősen meg kell állítani a belterületbe vonásokat, és erős önkorlátozást kell bevezetni első sorban Szigetszentmiklósnak és Szigethalomnak. Ezt meg lehet tenni a fejlesztés alatt álló területek korlátozásával, mint Halásztelek tette évekkel ezelőtt – egy telek, maximum két lakás. A lakótelepek és lakóparkok építését tényleg meg kell állítani, mert

 

- véglegesen befulladhat és tönkremehet a Csepel-sziget -

 

Végül azt hiszem, szurkolhatunk Szabó Józsefnek, aki újjáélesztette a 2007 tavaszára teljesen befulladt „gerincút-projektet”. Leleményesen kiiktatta a csepeli önkormányzat kekeckedését, ami megakasztotta az útépítés végrehajtását. Szabó Józsefék szigetszentmiklósi területre terveztették át a csepeliek által megfúrt csatlakozást, ezzel kizárva őket az engedélyezetetési eljárásból. Cumi.

 

- jó szomszédság, török átok -

 

Mai bölcsességünk:

"Minden ember őszintének születik, és csalóként hal meg" (Vauvenargues)

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://soshalasztelek.blog.hu/api/trackback/id/tr48799413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabe2 2008.12.02. 15:48:55

Amúgy vérciki lesz (de persze, kit érdekel), ha a közeljövőben a fejlesztési (!) minisztérium államtitkárává avanzsáló Varjú László 2010-re sem lobizza ki effektíve saját magánál (!!) a gerincutat, amival már több választást megnyertek.

Lárifári 2008.12.03. 17:22:34

Szia!
Szerintem most már lépniük kell. Közösen, mert 2010-ben már csak akkor lehet ez kampánytéma, ha kész lesz. A fórumot meghallgatók szerint inkább az lehet gond, hogy ezzel az úttal se javul a helyzet, ha az amúgy is zsúfolt Szigetszentmiklós-Csepel közti útba kötik be.

Köszi a hozzászólást!

elqtátok 2008.12.04. 07:59:23

Az egész szoci vezérkar vér ciki, kicsiből (Szentgyörgyi, elindulva a legnagyobb lenyúló mutyizókhoz)
Vicc ami itt és a szocik által vezetett településeken történik. Szerencsére már csak kevesen lihegnek az elvtársak nyomában.
Szánalmas a közlekedési helyzet (IS), szinte nincs kiút lehetősége ebből. Ja,és ha jön a tököli cargo-reptér? NA az lesz szép:)

Gabe2 2008.12.04. 16:51:30

Persze az is kérdés, hogy milyen M0 lesz az, amelyikhez csatlakozik. Utgyanis ha elkezdenék (végre) a szélesítést, akkor új csomópont is készülne, és a hiányzó részekkel (M31, 51-es és M5 közötti rész) már töb alkternatív lehetőség adódna a sziget elhagyására. Aki meg Csepelre megy, annak meg maradnak a városi utak.
Persze emellett elfelejtik pl. a tömegközledekést, amit én szoktam használni, de Halásztelek felől ugyanaz a sors vár a buszokra is, mint az autósokra, és nem lehet elsőbbséget adni neki. Erre viszont semmi ötlet nincs, pedig igencsak tele vannak a uszok.

Ajtony 2008.12.05. 09:23:40

Üdvözlet Mindenkinek!
Én elmentem a fórumra, mert érdekel. Véleményem szerint most valóban megtörténik az, amiről szó esett. Az M0 déli ágának szélesítése (kétszer 3 sáv +leállósáv) 2012-ig megtörténik. Amitől tartani lehet, hogy az építkezés közben még rosszabb lesz a sziget helyzete. Vélhetően az ütemezéssel tehetik elviselhetővé a közben kialakuló káoszt. Egy éve már feltett kérdés volt, hogy Lakihegynél készülhetne három sáv befelé. Láthatóan nem foglalkoztak vele. Most Szentgyörgyi úr javasolta (tapsot is kapott érte). Félek megint egy év múlva kerül napirendre újra. A "tömegközlekedés" meg elvesztette valamikori varázsát (reggel 5 percenként sima, negyedóránként gyorsjárat - a fiatalabbak nem is tudják talán - 38, 138). Mára már csak a tömeg maradt, meg a magas jegyár. A megoldásig csak a bizakodás marad.

süti beállítások módosítása