HTML

Dumcsizzunk Halásztelekről! Kendőzetlenül.

Nekünk Halásztelek az otthonunk. Szeretnénk ha szebb, és tisztább lenne. Mindenféle értelemben. Olyan kisváros, ahol jól érezheti magát mindenki.

Halásztelken nincs olyan hivatalos fórum, ahol elmondhatnánk azt, mit szeretnénk, vagy mi az ami nem tetszik, a polgármestert és mszp-s társait legkevésbé érdekli, mi történik az itt lakókkal.

Az önkormányzat cenzúrázta a fórumot, tisztán látszik a szocialisták nem szeretik a kérdezősködőket és a bírálókat.

Ezen a blogon, bizony elmondjuk a véleményünket -Önök is megtehetik.

Elérhetőségünk:

Levélküldés itt

Ez egy szimpatikus oldal

Halásztelekma honlapja!


Friss topikok

  • Lárifári: @12341234: Üdvözlöm! Tudja úgy van ez valahogy, hogy otthon is elkelne egy-két új holmi. Vennék e... (2009.07.31. 00:02) Halásztelek eladósodik
  • néma: Nagyon szomorú hír, Mi is dolgoztunk együtt valamikor, még az AMK létrehozásánál. Emlékét szeretet... (2009.05.17. 17:15) Az egyenlőbbek parkolói
  • Ipa: Maszop beszél a gyűlöletbeszéd ellen, íme a részlet a nótájukból: "A közjó alkotói lettünk – hát v... (2009.04.07. 13:44) Valódi retró buli – MSZP kongresszus
  • Lárifári: Szia! Manapság, ha a "jóreggelt" politikusi szájból érkezik, a mögöttes szándékot keressük. Vallju... (2009.03.22. 13:18) Lemondott Gyurcsány - vagy amit akartok.
  • Ajtony: Sziasztok! Ismerem a két körzeti rendőrt, szerintem rendes srácok. Úgy gondolom, hogy több megbecs... (2009.03.14. 21:46) Halásztelki Hírmondó – rúgjunk a rendőrbe mi is! II.
  • elqurtuk: TPÚ: Szentgyörgyi József (Tisztelt Polgármester Úr) (2008.12.09. 22:01) Karácsony 2008
  • elqurtuk: háááát, az elképzelés jó, elképesztő hírszerkesztési, szemantikai és egyéb hibákkal. De hogy ne cs... (2008.12.08. 16:55) Új kistérségi hírportál
  • Ajtony: Üdvözlet Mindenkinek! Azt gondolom, hogy a közbiztonság rajtunk is múlik. Polgárőrség van, jelentk... (2008.12.05. 09:36) Rettegés helyett cselekvés

Linkblog

Rettegés helyett cselekvés

2008.12.03. 17:11 Lárifári

 

Hétfőn temették el Horák Nórit Kiskunlacházán. A borzalom, ami a tizennégy éves kislány halálát okozta, minden érző ember számára feldolgozhatatlan.

 

Mint ismeretes, a gyereklány egy iskolai rendezvény után indult otthonába, ám már soha nem érkezett meg a családi fészekbe. A hírek szerint öten erőszakolták meg, és vették el életét a helyi kultúrház melletti ligetben.

 

- lemeztelenített testét avarral takarták be gyilkosai, édesapja így talált rá -

 

Most egy egész országnak kéne gyászba borulni. Megszólalhattak volna az ország vezetői, és meghatározó értelmiségiek, elmondva – mindenkinek iszonyúan fáj az, ami történt. Fájdalomtól eltorzult arccal kéne üvölteniük – ebből elég!

Sajnos nem szólal meg senki, sőt

 

- egyes TV műsorokban a gyereklány öltözködését firtatta néhány sötét lelkű pojáca -

 

Kedves szülők, és fiatalok! Ne engedjétek, hogy gyerekeitek vagy barátaitok egyedül menjenek haza egy mozi, vagy buli után! Sokkal jobb még fáradtan is elmenni a gyermek elé, vagy hazakísérni a barátot, barátnőt, mint érezni a hideg, földszagú gödör mellett, ahogy a szívünk egy darabja is a koporsót fedő rögök alá kerül. Nem akarjuk átélni azt, amit Nóri szülei és barátai ma éreznek. Nem akarjuk azt kérdezni

 

- miért nem mentünk érte? Miért nem kísértük el? -

 

Vigyázzunk magunkra és egymásra!

 

Mai bölcsességünk:

 

"A bizalmatlanság a biztonság anyja".   (Anatol France)

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://soshalasztelek.blog.hu/api/trackback/id/tr14801865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elqtátok 2008.12.03. 21:06:34

Persze Halásztelken milyen a közbiztonság? VICC! Mostmár annyi (EGY:) ) autó se járőrözik, mint régen.
Volt itt is gyilkosság, fagyhalál, rablás... soroljam? És a kamerák? Még a rendőrségre sincsenek bekötve.
Ja, persze miből..... kellett a jutalom a szoci polgármesternek és holdudvarának!

elqtátok 2008.12.04. 07:55:25

ELÉG A ROMA ERŐSZAKBÓL!!!!!!!!!!!!!!!

Nem tudjuk, hogy fél-e Répás József, Kiskunlacháza polgármestere. Annyit mondott csak, hogy ha félne is, azt sem mutathatná ki: bízik benne a települése, ő is bízik a településében, és most összefogásra van szükség. Másfél hete néhány személy meggyalázott és megölt egy tizennégy éves lányt. A polgármester múlt pénteken fáklyás felvonulást szervezett. Kimondta azt, amit még senki nem mert kamerák előtt megtenni: elég volt a roma erőszakból. Országos cigány vezetők fenyegették meg, de a helyi roma közösségből is kapott olyan üzenetet, hogy elvágják a torkát. Nem érdekli. Azt mondja, elindult egy úton, és megy, ameddig csak lehet.

Link a cikkhez: www.mno.hu/portal/601331

Lárifári 2008.12.04. 09:54:45

Szia!
Szándékosan nem említettem a "roma" vonalat. Meggyőződésem, hogy néhány deviáns ember, vagy család miatt kár szembeállítani egymással a lakosságot. Valóban létező gondok vannak országosan, de Halásztelken nem kell ezt feltétlenül erőltetni. Az itteni roma családok nagyrésze más életvitelt folytat, és beilleszkedik a helyi társadalomba. Kár lenne valamilyen "kollektív bűnösség" elvével bántani őket. Ha ezt megtenné a többség, nem hagy más választást számukra, mint a szembefordulást. Úgy gondolom, hogy Kiskunlacházán is másképpen kell kezelni a beilleszkedni kívánó, és a mindenképpen deviáns életvitelt folytató családokat. Ebben az esetben is - ha már a hátterét nézzük - leginkább a rendőrség évek óta folyó lejáratása és leépítése az igazi ok. Egyre kevesebben választják a rendőri pályát - érthetően - hiszen babzsákért dolgoznak.Alacsony bérért kell dolgozniuk, rendkívül rossz körülmények között. Rengszertelen munkaidő, gyakori veszély, alacsony presztizs. Persze, hogy a bűnözők vérszemet kapnak. Valódi rend nélkül tönkre megy az ország.

Ez valóban a mindenkori vezetés felelőssége.

Köszi a hozzászólásodat!

elqtátok 2008.12.04. 09:59:01

Az ok, csak itt htelken milyen a közbiztonság? mit tesz a TPÚ, hogy jó legyen? MIT?

Ajtony 2008.12.05. 09:36:24

Üdvözlet Mindenkinek!
Azt gondolom, hogy a közbiztonság rajtunk is múlik. Polgárőrség van, jelentkező és járőröző tag már kevesebb. Érthető, hogy mindenki a másiktól várja a megoldást, de havonta egy estét sokan kibírnának.Mindössze száz tag lenne szükséges a mindennapi jelenléthez. Állítólag kilencezren lakunk Halásztelken. Kilencezerből talán húsz halásztelki lépett be polgárőrnek - szerintetek ez elég?
süti beállítások módosítása