HTML

Dumcsizzunk Halásztelekről! Kendőzetlenül.

Nekünk Halásztelek az otthonunk. Szeretnénk ha szebb, és tisztább lenne. Mindenféle értelemben. Olyan kisváros, ahol jól érezheti magát mindenki.

Halásztelken nincs olyan hivatalos fórum, ahol elmondhatnánk azt, mit szeretnénk, vagy mi az ami nem tetszik, a polgármestert és mszp-s társait legkevésbé érdekli, mi történik az itt lakókkal.

Az önkormányzat cenzúrázta a fórumot, tisztán látszik a szocialisták nem szeretik a kérdezősködőket és a bírálókat.

Ezen a blogon, bizony elmondjuk a véleményünket -Önök is megtehetik.

Elérhetőségünk:

Levélküldés itt

Ez egy szimpatikus oldal

Halásztelekma honlapja!


Friss topikok

  • Lárifári: @12341234: Üdvözlöm! Tudja úgy van ez valahogy, hogy otthon is elkelne egy-két új holmi. Vennék e... (2009.07.31. 00:02) Halásztelek eladósodik
  • néma: Nagyon szomorú hír, Mi is dolgoztunk együtt valamikor, még az AMK létrehozásánál. Emlékét szeretet... (2009.05.17. 17:15) Az egyenlőbbek parkolói
  • Ipa: Maszop beszél a gyűlöletbeszéd ellen, íme a részlet a nótájukból: "A közjó alkotói lettünk – hát v... (2009.04.07. 13:44) Valódi retró buli – MSZP kongresszus
  • Lárifári: Szia! Manapság, ha a "jóreggelt" politikusi szájból érkezik, a mögöttes szándékot keressük. Vallju... (2009.03.22. 13:18) Lemondott Gyurcsány - vagy amit akartok.
  • Ajtony: Sziasztok! Ismerem a két körzeti rendőrt, szerintem rendes srácok. Úgy gondolom, hogy több megbecs... (2009.03.14. 21:46) Halásztelki Hírmondó – rúgjunk a rendőrbe mi is! II.
  • elqurtuk: TPÚ: Szentgyörgyi József (Tisztelt Polgármester Úr) (2008.12.09. 22:01) Karácsony 2008
  • elqurtuk: háááát, az elképzelés jó, elképesztő hírszerkesztési, szemantikai és egyéb hibákkal. De hogy ne cs... (2008.12.08. 16:55) Új kistérségi hírportál
  • Ajtony: Üdvözlet Mindenkinek! Azt gondolom, hogy a közbiztonság rajtunk is múlik. Polgárőrség van, jelentk... (2008.12.05. 09:36) Rettegés helyett cselekvés

Linkblog

Megérkezett a Halásztelki Hírmondó – 4

2008.10.15. 23:16 Lárifári

Közbiztonság

 

Van ilyen fogalom, tényleg. Az úgynevezett térfigyelő jelenlegi állapotában csak ijesztgetésre alkalmas. A próbaüzemről, és a visszanézésekről azt hallani, hogy az esti órákban értékelhetetlen a közvetített és a rögzített kép. A nyomorult bűnözők meg direkt éjszaka dolgoznak.

 

- Mi a csuda az „internettechnológia”, kedves polgi? –

 

A polgárőrség 2006-ban már bejegyzésre került. Miért hír a megalakulása? Talán azért, mert eddig egy lyukas garassal se támogatták?

Az alapító elnök lemondása után, az új elnök, egy agilis srác elkezdte a mozgolódást. Hónapokig a saját pénzét tette az egyesületbe. Az első testületi támogatást 2008 szeptemberében szavazta meg a testület!

 

 - Azért ez nem ok a büszkeségre -

 

A közbiztonsági alapítvány támogatását rendesen lefaragták az idén. A rendőrséggel az előző testület idején készült megállapodás mind az üzemanyag támogatásra, mind a túl-szolgálat kifizetésére. A körzeti megbízottak által használt Suzuki Wagon-R autót is az előző testület vásárolta, és bocsátotta a rendőrség rendelkezésére. Önök csak nem mondták fel a megállapodást! 

A rendőrök az - elvileg - kapott lakásba nem tudnak beköltözni, hiszen azok igen rossz állapotban vannak.

 

- Az irodákra meg egyáltalán van építési és használatba vételi engedély? –

 

A „Környezetvédelem”

 

Na itt aztán beindult a nagyotmondás. Semmi mást nem kell tennie egy halásztelkinek, csak elmenni a „kis iskola” melletti parkhoz, és átnézni a Rákóczi út túloldalára. Az idén a vadkender elérte a közel két méteres magasságot, de a parlagfű is jó méteres volt. Halásztelek közepén! Azt hittük, csak véletlenül virít ott a gazorgia a városavatás alatt, de mivel még ma is látszik......

Ön meg újságban garantálja, sőt hirdeti a parlagfűmentes Halásztelket.

 

- „ki gépen száll fölé, annak térkép e táj” –

 

A „további fontos eredmények”

 

A városi cím valóban önökhöz köthető. De csak a cím, amit már régen kiérdemelt volna Halásztelek.

Az, hogy városias település lettünk, köszönhető a község eddigi összes vezetőjének, és vezetőségének. A régi tanácselnökök (teljesség nélkül: Kígyósi Ferenc, Bundev Todorov Ivánné, Kirnyán József) munkája ugyanúgy benne van, mint a négy cikluson át polgármesterkedő  Stoffán Antalé. Benne van a sokat dolgozó halásztelkieké, az itt dolgozó vállalkozóké, cégeké, a tanácstagoké és képviselőké. A város nem úgy lesz, hogy csettint valaki, aztán a palack szelleme idepottyantja.

 

- A magam részéről mindenkinek köszönöm azt, hogy egy szép és szeretnivaló városka lett a valamikori majorságból! -

 

A temetőnk eddig is a legszebb, leggondozottabb volt a környéken. A Nefelejcs utcai kerítésnél lévő – bár kicsit gondozatlan – „szélfogó” jól választotta el az „élő” részt a „holtak birodalmától”. Szerintem némi alakítással meg lehetett volna tartani.

 

- Nem biztos, hogy az ablakunkból éppen egy temetőt szeretnénk nézni fák helyett –

 

Az említett, új magánberuházás, ami gyógyszertárat és orvosi rendelőket jelent, nekem nem tetszik. Halásztelek összes orvosi rendelője a Mária utca – Rákóczi út sarkán épül. A beruházó arra számít, hogy az egy helyen lévő rendelők mellé telepített patika monopol helyzetbe kerül a rendelők szomszédságában.

 

- Az már nem érdekel senkit, hogy egy idős, vagy beteg ember hogyan jut el a Diófasor végéről a  Mária utcában rendelő háziorvosához - 

 

Lehet, hogy sehogy. Azt hiszem, sokan elviszik a kártyájukat azoktól az orvosoktól, akik az új rendelőbe mennek. A valamikori rendelők, amiket a doktoraink igen jutányos áron vehettek meg – mert csak rendelőnek lehetett használni – most ezzel a változással megszabadulnak a kötelezettségtől, és lakóingatlanként jó áron adhatják el a valamikor társadalmi munkával épült épületeket.

 

- Hiába, az üzlet – az üzlet! –

 

Halásztelek utcái minden évben kátyúmentesek lettek őszre. Ez így volt mindig.

 

A Rákóczi Ferenc út felújítása nem halásztelki beruházás! Még csak nem is az MSZP-hez köthető. A Magyar Állami Közútkezelő KHT felügyeli a közutak állapotát. Évek óta pályáztak az út felújítására. A GKM régebben a gerincút elkészültéhez kötötte a felújítást. Valószínű, hogy a két kampány témájaként lassanként – mint téma – nyugdíjas kort megérő gerincút további csúszása miatt döntöttek az út felújítása mellett.

És talán a szigethalmi polgármester tudott közbenjárni a nemrégen még SZDSZ-es GKM-nél.

 

- Fáki László ugyanis SZDSZ színekben nyerte az önkormányzati választást –

 

Végül annyit, hogy nem tudott a mostani önkormányzat Halásztelekre hozni egy fia uniós buznyákot sem, pedig a pénzeső ígéretével kampányolt 2006-ban. Lassan a legtürelmesebb halásztelki is rájön arra, hogy az ígéretek ellenére – pedig uniós pályázatíró specialistaként tüntette fel magát – nem tudtak sikeres pályázatokat benyújtani. A minimális fejlesztések, amiket Önök végeztek, szinte kivétel nélkül hitelfelvételből és tartós kötelezettségvállalásból készültek, fognak készülni. A gazdálkodás nem azt jelenti - amit laikus kormányzataink is gazdálkodás címén végeztek – hogy nyakló nélküli hitelfelvételekből és pazarló módon végeznek beruházásokat, aztán meg jön a  (bokros, gyurcsány, stb) csomag. A hitelek visszafizetése persze soha nem jelentett semmilyen terhet a felvételről döntőknek,

 

 - azt mindig a nép – a mi esetünkben a halásztelkiek – nyakába fogják varrni - 

 

Összefoglalva: a Halásztelki Hírmondó „félidei értékelése” egy propaganda ízű, gyakran a valósággal köszönőviszonyban sem levő pamflet. Sem tartalmában, sem szerkezetében nem illik egy város első emberéhez.

Egy régi ,abszurd kabaréjelenethez hasonlít, amiben a jelölt így szólt választóihoz

 

- Subernyákok, parasztok, kánaán lesz Böhönyén, hogyha reám szavaztok! Szevasztok! –

 

Hamarosan más témákkal jelentkezem

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://soshalasztelek.blog.hu/api/trackback/id/tr25716155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása