HTML

Dumcsizzunk Halásztelekről! Kendőzetlenül.

Nekünk Halásztelek az otthonunk. Szeretnénk ha szebb, és tisztább lenne. Mindenféle értelemben. Olyan kisváros, ahol jól érezheti magát mindenki.

Halásztelken nincs olyan hivatalos fórum, ahol elmondhatnánk azt, mit szeretnénk, vagy mi az ami nem tetszik, a polgármestert és mszp-s társait legkevésbé érdekli, mi történik az itt lakókkal.

Az önkormányzat cenzúrázta a fórumot, tisztán látszik a szocialisták nem szeretik a kérdezősködőket és a bírálókat.

Ezen a blogon, bizony elmondjuk a véleményünket -Önök is megtehetik.

Elérhetőségünk:

Levélküldés itt

Ez egy szimpatikus oldal

Halásztelekma honlapja!


Friss topikok

  • Lárifári: @12341234: Üdvözlöm! Tudja úgy van ez valahogy, hogy otthon is elkelne egy-két új holmi. Vennék e... (2009.07.31. 00:02) Halásztelek eladósodik
  • néma: Nagyon szomorú hír, Mi is dolgoztunk együtt valamikor, még az AMK létrehozásánál. Emlékét szeretet... (2009.05.17. 17:15) Az egyenlőbbek parkolói
  • Ipa: Maszop beszél a gyűlöletbeszéd ellen, íme a részlet a nótájukból: "A közjó alkotói lettünk – hát v... (2009.04.07. 13:44) Valódi retró buli – MSZP kongresszus
  • Lárifári: Szia! Manapság, ha a "jóreggelt" politikusi szájból érkezik, a mögöttes szándékot keressük. Vallju... (2009.03.22. 13:18) Lemondott Gyurcsány - vagy amit akartok.
  • Ajtony: Sziasztok! Ismerem a két körzeti rendőrt, szerintem rendes srácok. Úgy gondolom, hogy több megbecs... (2009.03.14. 21:46) Halásztelki Hírmondó – rúgjunk a rendőrbe mi is! II.
  • elqurtuk: TPÚ: Szentgyörgyi József (Tisztelt Polgármester Úr) (2008.12.09. 22:01) Karácsony 2008
  • elqurtuk: háááát, az elképzelés jó, elképesztő hírszerkesztési, szemantikai és egyéb hibákkal. De hogy ne cs... (2008.12.08. 16:55) Új kistérségi hírportál
  • Ajtony: Üdvözlet Mindenkinek! Azt gondolom, hogy a közbiztonság rajtunk is múlik. Polgárőrség van, jelentk... (2008.12.05. 09:36) Rettegés helyett cselekvés

Linkblog

1956

2008.10.23. 00:05 Lárifári

 

"Lelkesedj egy kicsit, nemzeti szalagot gomblyukadba. Örvendj, hogy éltek itt hősök. Névtelenek és dicsők. Lélekben ott vagyunk mi is velük. A szürke való csak könnycsepp, ami arcunkon szalad. Elfordulva töröljük. Ne lássák idegenek, pedig zokognunk kéne. Üvöltve elűzni az ájtatosokat."

 

 Mit jelent nekünk? Szomorú zenét, régi képeket. Már csak papíron létező arcok néznek ránk mosolyogva. Öreg, megsárgult, fekete-fehér kép. Valahogy lelke van ezeknek a képeknek.

 

Majd minden évben dokumentumfilmeket vetítenek a közszolgálati adók. Felszabadultan boldog diákok, munkások, utcakép, összekarolás, remény és boldogság. Néhány napig új jövőt álmodtak maguknak.

 

A hatalmas „PÁRT” nem engedett. Salgótarján, Győr, Kossuth tér. A szocialista rendszer megmutatta igazi arcát. Apró gyerekek, asszonyok, diákok haltak a géppuskatűzben. Halomra lövette őket a sosem büntetett, vörösbe öltözött fasizmus. Gerő, a Gyurcsányi szónok csőcselékezett a rádióban, mint kései eszmei utódja. Már lövetett ő is, 2006-ban.

 

Ünnepelnénk mi szépen, nyakkendősen. Csak együtt nem megy. Az áldozat lánya nem szeretheti a gyilkos fiát. Ez nem Verona.

 

A mi ünnepünk gyász is. Emlékezünk a harcban elhunyt hősökre, és a megtorlás akasztottjaira. Halkan még halljuk a lánctalpak csikorgását, és a megkínzottak sikolyát. Fülünkben a roppanó csigolya reccsenése, pedig nekünk csak apáink mesélték. Csendesen, titokban.

 

Filmen nézem a rommá lőtt várost. Gyerekklinika leomlott oldalán üvöltő szájforma lyuk. A forradalmárokhoz átálló Maléter néz mosolyogva. Katona volt, amolyan igazi. Tiszti és emberi becsületének kitüntetését pecsételte mellére a kollaboráns, áruló golyó. Értünk halt, tízmillióért. Nagy Imre. Választhatta volna az életet. Magáért, és hazájáért mondott nemet a gyilkosoknak.

 

Lelkesedj egy kicsit, nemzeti szalagot gomblyukadba. Örvendj, hogy éltek itt hősök. Névtelenek és dicsők. Lélekben ott vagyunk mi is velük. A szürke való csak könnycsepp, ami arcunkon szalad. Elfordulva töröljük. Ne lássák idegenek, pedig zokognunk kéne. Üvöltve elűzni az ájtatosokat.

 

- Emlékezzünk hálával, és méltósággal! Megérdemlik. Megérdemeljük.-

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://soshalasztelek.blog.hu/api/trackback/id/tr13727492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ajtony 2008.10.23. 18:19:06

Szia!
Átvettem. Nagyon jó!

Üdv
süti beállítások módosítása